Til dig der snorker meget

Der er rigtig mange mennesker der har et problem med, at de snorker om natten. Vi ved alle sammen, hvor vigtig en god nattesøvn er, hvis man skal kunne fungere optimalt i hverdagen. Der findes flere forklaringer på, hvorfor du snorker.

  • Næsetæthed
  • Søvnapnø syndrom
  • Forstørrede mandler eller polypper
  • Alkohol
  • Beroligende medicin

Generelt opstår snorkelydene fordi tungen falder tilbage og lukker for luftvejene, så du har mindre plads at trække vejret på.  

Hvad er søvnapnø?

Hvis du lider af søvnapnø, betyder det, at du holder længerevarende pauser i dine vejrtrækninger, når du sover. Det er meget anstrengende for dig at trække vejret, og derfor vil du måske sove dårligere og vågne flere gange i løbet af natten. Hvis du ikke får en sammenhængende og dyb søvn i en længere periode, så vil du have svært ved at koncentrere dig i hverdagen og du vil føle dig mere træt.

Sådan behandles søvnapnø

Du kan blive behandlet for søvnapnø på flere forskellige måder. Der findes både en snorkeskinne og et iltapparat, som kan hjælpe dig eller din partner med snorken. Den som man bruger mest i Danmark, er en behandling med et iltapparat. Her vil du få pustet en tilpas mængde luft ind gennem en maske, så du på den måde kan holde dine luftveje åbne.

Den anden måde, du også kan blive behandlet for søvnapnø på, er ved at få en snorkeskinne. Med sådan en skinne vil man kunne behandle søvnløshed, koncentrationsbesvær, udmattelse og hovedpine, som er nogle af symptomerne ved søvnapnø. Du vil opleve, at behandlingen er super enkel, og det vil med stor sandsynlighed ikke opleve nogle bivirkninger

Nu tænker du sikkert, at det ikke kan være behageligt at sove med sådan en snorkeskinne, men du vil få lavet en snorkeskinne hos din tandlæge, så den passer perfekt til dig. På den måde bliver den både komfortabel at sove med, og så er den nem at bruge. Du skal naturligvis lige vænne dig til at bruge skinnen, for det vil være en ny følelse og en ny måde, at din underkæbe bliver indstillet på. De fleste oplever dog, at man efter blot to uger kan sove godt, uden at blive generet af hverken snorkeskinnen eller søvnapnø.