Skab en sydlig stemning i din have

Vi elsker alle ferier sydpå til charmerende italienske, spanske eller græske kystbyer med overbegroede, blomstrende haver, masser af sol og en altid hyggelig stemning. Tænk hvis du kunne skabe en lignende stemning herhjemme i din egen have! Følg denne lille guide for at skabe en hyggelig og næsten sydlig atmosfære i din have. 

Solvogne og solsenge

En lækker solvogn eller solseng er essentiel, hvis du vil skabe en sydeuropæisk stemning i din have. Du skal nemlig have et hyggeligt sted, hvor du kan nyde sommervarmen og måske få lidt farve. Desuden er solvognen det perfekte sted at slappe af og få den D-vitamin, som din danske krop nok mangler. Du kan købe mange forskellige solvogne. For eksempel kan du købe en solvogn, der både kan bruges til at ligge og sidde, som en stol. Der findes også solvogne med hjul, som er nemme at flytte rundt eller solvogne i polypropylene, der er nemme at folde sammen. 

Sydlige blomster og planter

Valget af blomster og planter er også afgørende for, at du kan skabe en hyggelig og charmerende sydeuropæisk stemning. Du bliver dog også nødt til at tage højde for det danske klima. For planter som citrustræer, oliven og lignende, så bliver du nok nødt til at placere dem i et drivhus, hvis du skal kunne overleve det danske vejr. Der er dog også nogle planter, der sagtens kan overleve i Danmark. Den populære Hawaiiblomst er for eksempel et godt bud på en blomst, der har et sydligt udseende. Du kan endda plante Hawaiiblomster i flere forskellige farver. 

Udendørs bar

Prikken over i’et i din have, ville være en udendørs bar. Denne kan nemt designes med lidt inspiration fra sydeuropa. Derudover giver det dig en god grund til at nyde lækre sydlige drinks, som Prosecco og Aperol Spritz, mens du ligger og nyder solen i din solvogn.