Sådan vælger du din tandlæge

I Danmark kan du frit vælge din tandlæge. Dette giver dig god mulighed for at finde en tandlæge, som du kan lide, så du rent faktisk tager afsted til tandlægen i stedet for at aflyse alle dine tandlægetider. 

For at du får en god oplevelse, når du tager til tandlægen, er det en god idé at bruge lidt tid på at vælge én. Der er flere forskellige faktorer, der kan påvirke dit valg. Eksempelvis kan du vælge en tandlæge, ud fra hvor tæt den er på dit hjem eller din arbejdsplads. Derudover anbefales det, at du også vælger ud fra følgende: 

  1. Vælg en tandlæge med specialet i tandlægeskræk. 
  2. Vælg din tandlæge, efter at du har besøgt tandlægen. 
  3. Vælg en tandlæge, ud fra hvilket speciale tandlægen har. 

Tandlægeskræk 

Det er en god idé at vælge en tandlæge, der har specialiseret sig i at hjælpe med tandlægeskræk. Selvom du måske ikke lider af tandlægeskræk, så kan du være sikker på at få en tandlæge, der er imødekommende og gør meget for at du får en god oplevelse, hvis du vælger en tandlæge med speciale i tandlægeskræk. 

Hos en tandlæge i Ringsted, Martin Åside, har de specialiseret sig i tandlægeskræk, så de sørger for at alle patienter får en tryg, uformel og smertefri oplevelse. 

Besøg tandlægen

Din oplevelse hos din tandlæge afhænger meget af, hvordan du har det med medarbejderne. Derfor er det en god idé at besøge din tandlæge, inden at du vælger, om det skal være din tandlæge. Så kan du mærke efter om kemien passer. Dette vil gøre dine tandlægebesøg meget mere behagelige og bekymringsfrie. Det vil også hjælpe med at opbygge tillid til tandlægen. 

Undersøg tandlægens speciale

Tandlæger specialiserer sig i flere forskellige ting. Nogle tandlæger specialiserer sig i tandlægeskræk og andre i at behandle patienter, der har udfordringer med snorkning. Det er værd at undersøge hvilke specialisering, der er relevante for dig, så du kan vælge én tandlæge med relevante specialiseringer.