Leasing af sportsvogn – det giver bare mening

En ny eller brugt bil er et af dyreste køb, man kan foretage sig udover køb af hus eller lejlighed, og det er et køb, som man som familie eller individ skal planlægge. Det kræver råderum i sin privatøkonomi og dertil kræver det overvejelse. Finansiering kan være en stor udgift med høje månedlige betalinger og renter, der hurtigt kan gøre, at bilkøbet ikke længere bringer glæde, men frustration. Hvis man derfor gerne vil køre i en lækker, ny bil, og samtidig ikke ønsker at påtage sig et billån, så kan det godt betale sig at kigge på at lease en bil. 

Fordele og ulemper ved leasing

Der er både fordele og ulemper ved leasing, og der findes flere forskellige former for leasing, så ønsker man at gå den vej, så kan selve måden, der leases på, skræddersyes til at passe ens økonomiske situation. Leasing er efterhånden blevet en måde, hvorpå danskere kan få råd til biler, der ellers vil være uden for budgettet. Leasede biler er ofte billigere, hvis man blot skal eje bilen i et par år, men dyrere såfremt man forelsker sig i bilen og ønsker at beholde den i længere tid. Det er derfor vigtigt, at man kommer frem til, hvordan at ejerskabet skal se ud. Skal bilen være en kortsigtet investering eller en langsigtet?

Hvor at bilen skifter ejerskab ved køb, så er leasing anderledes, idét at der underskrives en kontrakt, hvorved selskabet, der udlejer bilen, godkender at lejer må erklære midlertidigt ejerskab af bilen i en given periode mod månedlige betalinger. I visse tilfælde kan sådan en kontrakt indeholde en mulighed, hvorved at lejer kan købe bilen, når leasingaftalen slutter, men dette er ikke en garanti. 

Hvorfor det kan betale sig at lease en sportsvogn

Sportsvogne er den af de typer biler, hvor det stort set altid kan betale sig at lease bilen frem for at købe, og det er også derfor, at man tit og ofte vil kunne finde attraktive priser på biler, der ellers vil være langt ud over ens budget. Dette er særligt fordi, at de flotte sportsvogne som regel kun køres i sommermånederne, hvilket gør, at privatpersoner sjældent har lyst til at købe bilerne, da de er en stor udgift i forhold til, hvornår man må køre dem.

Har man derfor en Ferrari i kikkerten, så kan man med fordel overveje at lease en Ferrari. Der findes også andre leasingaftaler så som Flex leasing af Ferrari eller split-leasing af Ferrari, hvilket altså kan gøre det at køre Ferrari en overskuelig realitet.