Hvad er forskellen på forskellige typer fragt?

Fragtfirmaer benyttes til meget forskellige opgaver. De sørger for at fragte virksomheders gods til og fra udlandet. De håndtere dyretransport mellem Danmark og andre lande, som du for eksempel kan bruge, hvis du skal flytte til udlandet. De sørger sågar også for den sidste rejse for ligkister, hvis endelige hvilested er i udlandet. 

Hver gang et fragtfirma skal håndtere en opgave, så skal de tage stilling til, hvilken type fragt, der på bedste vis løser opgaven. Der findes nemlig flere forskellige typer fragt, herunder flyfragt, søfragt og biltransport. Hver type fragt har både fordele og ulemper, som du kan læse om her. 

Søfragt  

Søfragt er nok en af de ældste former for fragt. Lige siden båden blev opfundet, har mennesker fragtet gods via havet og via floder rundt omkring i verden. I dag er søfragt stadig en efterspurgt transportmiddel, som vi især kender fra de enorme containerskibe, der fragter gods fra havn til havn. 

Det kommer nok som en overraskelse for mange, at fordelen ved søfragt er miljømæssig. Selvom søfragt ikke er 100% miljøvenligt, så er det meget mere miljøvenligt end flyfragt. Så selvom et fly tager en mere direkte rute og ankommer meget hurtigere end et containerskib, så vil det ofte være meget bedre for miljøet, at du vælger søfragt. 

Hvis du søger et fragtfirma, der tilbyder søfragt, så er det en god idé at vælge et firma, der også tilbyder andre former for fragt. Så vil firmaet sørge for at tilbyde den bedste fragtløsning, hver gang du skal have fragtet noget. Du kan eksempelvis få et godt tilbud på søfragt hos N. A. Nissen, der også arbejder med flyfragt og biltransport. 

Flyfragt

Den største fordel ved flyfragt er transporttiden. Det er den hurtigste form for fragt, så hvis det er vigtigt, at dit gods ankommer så hurtigt som muligts, så er dette den type fragt, som du bør vælge. 

Til gengæld er flyfragt også den dyreste form for fragt og den mindst miljøvenlige. For nogle produkttyper har man dog ikke altid et valg. For eksempel skal dyretransport foregår med flyfragt, fordi det er bedst for dyrene, at turen er så kort som muligt. Nogle firmaer anvender også flyfragt for at kunne tilbyde en hurtigere levering end deres konkurrenter, så de får en konkurrencemæssig fordel.

Biltransport

Biltransport er selvfølgelig kun en mulighed, hvis godset ikke skal fragtes særlig langt. Hvis du eksempelvis skal fragte gods til andre lande i Europa, så kan du med fordel anvende biltransport. For korte ture er biltransport en hurtig og billig løsning, der er mere miljøvenlig end flyfragt.