En hund der bruger sin hundekurv

Giv din hund en bedre søvn med en hundekurv

Som hundeejer kan der være mange ting at tænke på, hvis man vil sin hund det bedste. Selvom hunde bliver hurtigere voksne end eksempelvis mennesker, så er det stadig ejerens ansvar, at hunden har det godt. Den kan nemlig ikke selv købe sin mad, eller gå til lægen når den er syg.

En af de ting, der er særligt vigtige, når det kommer til hundens sundhed, er fuldstændig ligesom med os mennesker, at hunden får en god søvn.

Selvom nogen måske tror, at hunde kan sove overalt, så er det langt bedre for en hund at sove i en hundekurv eller -seng end på nogle gamle tæpper på gulvet.

Derfor sover hunden bedst i en hundekurv

Der er flere gode grunde til at give ens hund et ordentligt sted at sove. En rigtig hundeseng er nemlig lavet til at skabe de bedst mulige forhold for hunden, når den ligger og sover.

Noget af det, som hunden får glæde af ved at sove i en rigtig seng til hunde, er, at der er taget højde for hundens bygning. På den måde vil dens krop kunne ligge i en god position og få en ordentlig støtte. Det betyder meget for hunde i alle aldre, men kan særligt ses på ældre hunde, der ellers kan udvikle diverse problemer med led og lignende. 

Hjælper mod stress

Hunde kan ligesom os mennesker også blive stressede. Hvis for eksempel man skælder sin hund ud, hvad end det er fortjent eller ufortjent, så kan den blive ked af det. Her kan det være en tryghed for hunden at have sit eget sted i form af en kurv, hvor den kan søge fred og ro.

Man må bare aldrig bruge kurven som skammekrog men derimod give hunden plads til selv at søge lidt tilflugt.

Det kan også være, at hunden i løbet af dagen bliver overstimuleret, især hvis der for eksempel er fremmede gæster i huset. Her kan det også være godt for hunden at have et fredeligt sted at søge ly, når den får brug for at slappe af.